Friidrett: Sesongåpning i Haugesund

Postet av Sauda Idrettslag den 12. Jan 2016

Rapport fra årets første friidrettsstevne.
Haugesund IL arrangerte 10. januar årets første stevne. Sauda IL stillte med 14 utøvere i alderen 10-46 år. Totalt ble det 34 starter på Saudafolket, noe som resulterte i 27 nye personlige rekorder, samt ett resultat som gikk på kretsens 10-på-topp gjennom alle tider. Gledelig var det også at det var to nye navn som representerte klubben.
Det er i hovedsak jenter som deltar for Sauda, og i 11-års klassen endte vi opp med seieren på 60 meter da Naphansiri Pedersen løp fra alle. Nærmeste konkurrent var også fra Ryfylke og representerte Sand IL. Kanskje kan vi samarbeide og bygge et friidrettsmiljø inne i fjorden?
I kulestøt bekledde Saudajentene, i god Tour de Ski- ånd tok alle de tre første plassene. Hanna Haugsvær vant foran Linde Espeland og Linnea Haraldsen. Vilde Sulen Hovland, Ingrid Lunde og Daria Peneva stillte også i 11-års klassen. Alle jentene var også med i lengde, men her må vi trene mer teknikk før resultatene kommer. Linde Espeland var også med på 600 meter.
Hedda Valskaar var eneste Saudajente i 12-årsklassen og endte opp med ny rekord i to av tre øvelser. Liva Imsland er en av to søstre som pendler fra Imsland til Sauda for å trene, og hun hadde sin debut på dette stevnet. Det ble tre rekorder, og det skal bli spennende å følge Liva i hoppøvelsene utover sesongen.
De etablerte utøverne Maren S. Seim og Ingeborg Frøystad viste at de også i år vil figurere høyt opp på resultatlistene i sprint, hopp og kast. Kretsmesterskapet i slutten av måneden vil bli en god pekepinn her.
Gruppen har også to mellomdistanseløpere. Mahamedd Jamal Ibrahim og Adele Almlund løp 3000 meter i sterke felt, og fikk kjenne litt på melkesyren i tørr inneluft. Her ser vi frem til vårens lengre løp og muligheter til å utfordre både på banen og i terrenget.
I veteranklassen ble det comeback i kuleringen for undertegnede. Dette kan bli en gullgruve for kiropraktorer og fysioterapeuter i Sauda.

Link til resultatene: http://haugesundil.no/friidrett/resultater/

Rune Haugsvær


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline